بیمه اتکایی

ممکن است بعضی از بیمه‌هایی که برای پوشش به بیمه‌گر عرضه می‌شوند، متضمن تعهدات سنگینی باشد که بیمه‌گر قادر به تحمل آنها نباشد؛ از این‌رو بیمه‌گر ناچار است ریسک‌هایی را که قادر به تحمل آنها نیست، به بیمه‌گر دیگری واگذار کند. به‌این‌گونه عملیات بیمه‌ای که بین شرکت‌های بیمه انجام می‌شود، بیمه اتکایی می‌گویند.

تعریف بیمه اتکایی
ارنست فیر در کتاب خود، بیمه اتکایی را چنین تعریف می‌کند:”بیمه اتکایی نوعی از عملیات بیمه‌ای است که به‌موجب آن بیمه‌گر اتکایی در مقابل دریافت مبلغی به‌عنوان حق‌بیمه، تمام یا قسمتی از تعهدات بیمه‌گذار اتکایی (واگذارنده) را در مقابل بیمه‌گذارانش به‌عهده می‌گیرد. این تعهدات تابع مقررات مخصوص قرارداد اتکایی است”. در این تعریف پس از ذکر تعهدات هر یک از دو طرف “بیمه‌گذار و بیمه‌گر اتکایی” به قرارداد اتکایی اشاره شده است. در حقیقت ارتباط موسسات مختلف بیمه و اقدام به عملیات اتکایی به‌موجب قراردادی صورت می‌گیرد که طرفین مبادرت به تنظیم آن می‌کنند و آن‌را “قرارداد اتکایی” می‌گویند.
صرف‌نظر از تعریف‌های مختلفی که از بیمه‌اتکایی می‌شود، می‌توان گفت این عمل بیمه‌ای وسیله‌ای برای تقسیم ریسک است. به‌عبارت‌دیگر، بیمه‌گر باتوجه به قراداد اتکایی که با شرکت‌های بیمه‌اتکایی منعقد می‌کند، می‌تواند ریسک‌های بزرگی را قبول کند، زیرا آن مقدار از هر ریسک را که خود قادر به نگهداری آن نیست بین بیمه‌گران اتکایی تقسیم می‌کند و در‌نتیجه در موقع بروز خسارت، شرکایی برای پرداخت خسارت دارد. این نکته را نیز باید در نظر داشت که فقط خطرات بزرگ نیستندکه مشمول عملیات اتکایی می‌شوند، بلکه امروزه قاعده بر این‌است که همهء ریسک‌ها، اعم از بزرگ و کوچک، بنا بر قراردادهای مخصوص به بیمه‌گران اتکایی واگذار شوند. بیمه‌اتکایی سبب می‌شود که عملیات بیمه از داخل یک کشور خارج‌شده و جنبهء بین‌المللی پیدا کند؛ زیرا موسسات بیمه در کشور های مختلف معمولاً ریسک‌های خود را نزد یکدیگر اتکایی می‌کنند و به‌این‌ترتیب بازار بین‌المللی بیمه‌اتکایی به‌وجود آمده‌است که موسسات بیمه در کشور‌های مختلف در آن فعالیت می‌کنند.

#رشت#نمایندگی بیمه#نمایندگی بیمه در رشت#آموزش#آموزش نمایندگی#آموزش بیمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *