۵ اصل اساسی ناب بودن

 ناب فلسفه ای سازمانی است که مانند فلسفه نوشتن بدون زواید است که در آن کلماتی را که به آنها نیازی نیست ، مانند صفات و قیدها را حذف و یا به جای افعال مجهول از افعال معلوم استفاده می کنیم . ناب به معنی حذف اتلاف و پیدا نمودن ساده ترین و موثرترین راه انجام کار است .

اصل اول : شناسایی ارزش

تنها برخی از کارهایی که یک شرکت انجام می دهد برای مشتری نهایی ارزش به همراه دارد . به طور مثال ، محصول بی نقص برای مشتری ارزشمند است ، در حالی که جلسه هفتگی کارکنان این طور نیست. کاهش خسارات وارده به کالا هنگام حمل و نقل برای مشتری ارزشمند است ، اما گزارش های سیستم پردازش تراکنش ها اینطور نیست .چیزهایی را که ارزشی اضافه نمی کنند  حذف کنید.

 اصل دوم :جریان ارزش را به صورت نقشه در بیاورید

جریان ارزش مجموعه ای از تمام فعالیت هایی است که در یک سازمان در رابطه با ارسال محصولات انجام می شود . با برنامه ریزی دقیق این جریان می توانید بخش هایی را که برای مشتری ارزشمند هستند و یا ارزشمند نیستند را شناسایی کنید . بخش های ارزشمند را تقویت و بخش های اتلاف کننده را حذف کنید .

اصل سوم : باحذف اتلاف ، جریان خلق کنید

جریان زمانی به دست می آید که همه بخشهای جریان ارزش (فرآیند تولید ) بتوانند بدون انقطاع رخ دهند.جایی که جریان فرآیند تولید قطع می شود مودا رخ می دهد جایی که جریان قطع می شود معمولا گلوگاه و نقاط افت در فرآیند است. زمانی که این انقطاع ها رخ می دهند اتلاف را حذف نموده و به حفظ جریان ادامه دهید. البته گفتن این حرف از انجامش ساده تر است و این روند فرآیندی ادامه دار است .

اصل چهارم : تلاش برای توسعه محصول بر اساس نیاز و یا خواسته ی مشتری

زمانی که مشتری شما پی در پی  به شما اعلام می کند که چه چیزی می خواهد ، باید فرآیند خودرا در زمینه آن موضوع قراردهید. زمانی که مشتری چیزی را می خواهد ، فقط همان چیز را تولید کنید . این یعنی نیازی به پردازش و تولید بیش از حد نیست . به مشتریان خود گوش دهید و رابطه ای خوب با آنها داشته باشید اجازه دهید این مشتری باشد که در نهایت مشخص کند شما چه کاری را و چگونه انجام خواهید داد.

اصل پنجم : به دنبال کمال باشید

مشخص کنید ارزش ها در کجا نهفته اند ، اتلاف را حذف کنید ، جریان های روان و فرآیندهای در جریان ، خلق کنید تا بالاخره به جایی برسید که همیشه درست عمل کنند . این شیوه را روند استاندارد خود قرار دهید ، نه اینکه فقط یکبار انجام دهید .

ممکن است به کمال نرسید ، اما باید همیشه به دنبال آن باشید.کارهای روزمره تان را بررسی کنید . با اولین اصل شروع کنید ، بایک خودارزیابی ، ارزش را شناسایی کنید به دنبال زمان هایی باشید که فعالیتی که انجام داده اید هیچ ارزشی برای مشتری به همراه ندارد . به زمان هایی که صبر کرده اید ، زمان هایی که کاری را دوباره انجام داده اید و به محدودیت ها نگاه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *